test banner 
PääsivuPääsivu  CDLC.COCDLC.CO  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 kitiiz: VW Vento 1.8T

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Kitiiz

Kitiiz


Viestien lukumäärä : 7

kitiiz: VW Vento 1.8T Empty
ViestiAihe: kitiiz: VW Vento 1.8T    kitiiz: VW Vento 1.8T EmptySu 23 Marras 2014 - 21:46

1996 VW Vento 1.8 -> 1.8T AUM

Pitääpä tosiaan omaa autoa laittaa pikku hiljaa näytille. Auton on ollut minun projektoitavana 13 vuotiaasta. Silloin se homma alkoi ja vieläkin pari vuotta korttiin. Auto tuli taloon siten,että satuttiin auto liikkeen pihaan lauantai aamuna ja katsottiin että voisikohan tuo olla myytävänä kun ei mitään hintoja tms. ollut laitettuna. Myyjä sattui sitten paikalle siihen ja kertoi,että auto oli edellisiltana Lappeenrannasta ajettu tänne (Ylivieska).
Autohan on tosiaan tuommoinen perus karvalakki 1.8CL Vento. Ainoa mainittava lisävaruste on sähköinen kattoluukku. Ihan kunnon pappamalli lisävaloineen ja peltivanteineen. Eikä tästä edes pitänyt tulla tämmöinen ns. "harrasteauto". Sitä piti vaan vähän laitella sen aikaa,että on kortti.
Itse asiaan. Kuvat eivät ole parhaimmasta päästä,mutta jospa näillä päästään alkuun. Venton rakentelu on tosiaan vasta melko alussa. Viime jouluna tuli taloon kansivikainen 1.8T joka tuli kunnostettua ja viime kesäkuussa se sitten löysi tiensä pellin alle. Kaikkennäköistä on tullut värkättyä ja osa on jäänyt kuvaamattakin :/

Auto näytti pihaan tullessaan tältä. Siitähän se projekti sitten alkoi,kun 60km:n kotimatkan jälkeen startti hajosi heti pihaan eli siitä ei liikkunut pariin päivään mihinkään.

kitiiz: VW Vento 1.8T 2013-06-03%2B16.28.55%281%29

Väliaikaiset vanteet hommasin tähän.Aivan kauhiassa kunnossahan ne oli ja muutaman illan niitä kunnostin.

kitiiz: VW Vento 1.8T Vanteet

Sitten oli tämmöinen välivaihe. Lisävalot hävitin keulalta ja jotain pientä "tuninkia". Hehee takavalokaan ei näytä toimivan ja suoraan sanoen aivan älytön maasturi  Mad

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventooops

Sitten tuli jo syksy 2013 ja mietin mitä autolle tekisin.
Talliin ilmestyi 2003 vuosimallin 1,8T kansi vikaisena. Venttiilit solmussa + hihnasta hampaita pois. Viime kesänä selvisikin,että vauriot aiheuttanutkin varmaan hajonnut vesipumppu eikä aikaisemmin luultu kulunut hihna. Konetta oli kuvattu kuulemma ja eikä mitään ylimääräistä pitäisi olla mäntien päällä näkyvissä.
Vanhan koneen mittarissa oli tuossa vaiheessa about 280000 ja 1.8T koneella rullailtu 200000.

kitiiz: VW Vento 1.8T Konetta2

kitiiz: VW Vento 1.8T Konetta1

No,tältä se näytti.Koneen rakentamiselle ei kyllä mitkään parhaat tilat  Rolling Eyes mutta onnistuhan se tuollakin.
kitiiz: VW Vento 1.8T 2013-12-31%2B17.10.29%281%29

kitiiz: VW Vento 1.8T 2013-12-31%2B17.11.37%281%29

Aateltiin lyödä tuollaisenaan nippuun vaikka leimat jokaisessa männässä. Veivit kuitenki ihan suorat ja niin poispäin.
Kansi meni sitten koneistamolle ja siellä viihtyikin kuukauden verran kun ei mitään kiirettä ollut.

kitiiz: VW Vento 1.8T Kansi

kitiiz: VW Vento 1.8T Pultitpaikollaa2

Jossakin välissä tuli sitten uudet kansipultit,stefat ja tiivisteet.

kitiiz: VW Vento 1.8T Osaa1

kitiiz: VW Vento 1.8T Hilutp%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4

kitiiz: VW Vento 1.8T Venakoppaaaja

Tähän väliin tuli sitten tämmöistä päivitystä lähinnä kesää varten  bounce Elikkäs vaimennusmattoa ja Alpine CDE-173BT kaukosäätimellä + kaikkea pientä nippeliä (liittimiä,johtoja yms.) Eteen löytyy perus 6,5" erkkasarja jo ennestään. Ehkä sinne taaksekkin voisi heittää jotku vaikka ei alunperin ollut tarkoitus.

kitiiz: VW Vento 1.8T Osaa2

2014 keväällä alkoi sitten tuon auton purkaminen koneen vaihtoa varten.

kitiiz: VW Vento 1.8T Purkua

Siitä sitten pikku hiljaa kohti kesää. Nostinta konetta varten ei ollut joten...

kitiiz: VW Vento 1.8T Vanhakone3

kitiiz: VW Vento 1.8T 2014-05-27%2B15.23.32%281%29

Alettiin siinä sitte miettimään,että pitäskö se kone saaha jo paikalleen.Tuommosta ku ei enää oikeen käsin liikutella niin sovittiin kaverin kanssa,että tulee nostaan traktorilla. Siinä vaiheessahan ei auttanut ku ottaa itseään niskasta kiinni ja laittaa illalla kone kunnolla nippuun. Turbo,imu- ja pakosarja yms. letkut ja putket asentelun alle ja muutaman tunnin sai vierähtämään kunnes kaikki sopi kohilleen. Alkukesästä tuli väännettyä tuohon uudet jakopään hilutkin niin ei ole senkään puoleen enää huolia.

kitiiz: VW Vento 1.8T Nostovalmis

kitiiz: VW Vento 1.8T 20140629_1555171%281%29

kitiiz: VW Vento 1.8T 20140629_161834

kitiiz: VW Vento 1.8T 20140629_172902

Putkiston kanssa olen tullut siihen tulokseen,että vanha downpipe menee parhaiten sinne pienellä modauksella. Vaikuttaa siltä että Audin/Skodan 1.8T dp ei saa taipumaan tuonne mitenkään muuten kuin konetta siirtämällä eteenpäin.

Nooh sitten viime talvena oli penkit ottanu hometta ja niille piti jotain keksiä. Painepesuria ja mäntysuopaa näytin ja homeet poissa. Sopivasti sattui kunnon hellejakso niin sai penkit hyvin kuivamaankin.

Tästä lähdettiin.Samalla vähän muutenkin siistiä sisustaa. Penkit olinkin kantanut jo aikasemmin pois tieltä.

kitiiz: VW Vento 1.8T Penkinpesua2

Sotku poissa  Laughing

kitiiz: VW Vento 1.8T Sisustaa

Perus imurointi irto roskista.

kitiiz: VW Vento 1.8T Penkinpesua1

kitiiz: VW Vento 1.8T Penkinpesua3

Aurinkotuolit  Cool

kitiiz: VW Vento 1.8T Penkinpesua4

kitiiz: VW Vento 1.8T Puhtaatpenkit

Sillä välin kun penkit kuivui. Pintaruostetta vain oli niin tyydyin tämmöiseen kytyseen korjaukseen. Ei se ainakaan samasta kohtaa enää ala ruostumaan kun 3-4 kerrosta Hammeriteä vetelin tuonne.

kitiiz: VW Vento 1.8T Hiottua

kitiiz: VW Vento 1.8T Hiottua2

kitiiz: VW Vento 1.8T Maaleissa

kitiiz: VW Vento 1.8T Sisusta1

kitiiz: VW Vento 1.8T Sisusta2

kitiiz: VW Vento 1.8T Sisusta3

Sitten tulikin tilattua VMAXXin tontitus sarja tähän. Ei kyllä mikään paras mahdollinen,mutta maata myöten se menee kuitenkin eli eipä tuolla itselle ole juurikaan väliä. Joskus tulevaisuudessa voisi bägit olla asialliset,mutta ne ei oikein nyky konseptiin sovi kun kontti on aikas täynnä. Asentelussa ei mitään kummempia ollut. Takaa vasemmalta meni alhaalta yksi iskarin kiinnitys pultti poikki. Kävin joka nurkkaan ostamassa uudet. Etupäähän laitoin uudet tukikumit laakereineen. Vanhoista iskareista kun ei niitä irti saanut. Porukalla väännettiin metrin jatkovarrella mutteria auki,mutta POKS ja iskarin yläpään kierre halki?? Kuoppasin tuon iskarin purku homman ja hain uudet niin eipähän ainakaan pauku ja poksu.

kitiiz: VW Vento 1.8T Tolpat1

Tässä välissä tulikin sitten haettua tutun ventosta osia pois. Mukaan lähti kojelaudan muoviosia,ovipahvit ja takapuskuri muovihitsailua varten.

kitiiz: VW Vento 1.8T Pahvit2

Vanhaa puskuria oli tarkoitus vähän parannella omaa silmää miellyttäväksi.Pesurin reijät,kilvenkolo ja alimmat kolot reunoilta pois. Vilkun paikkoja en alkanu poistamaan,kun tuntuu ettei niille järkevää paikkaa muuten löydä ja pystyypä käyttämään sumareitakin entiseen malliin.

Vanha puskuri näytti siis tältä.

kitiiz: VW Vento 1.8T Puskuri6

Luovuttaja puskurista uutta palaa.

kitiiz: VW Vento 1.8T Puskuri4

kitiiz: VW Vento 1.8T Puskuri3

kitiiz: VW Vento 1.8T Puskuri2

kitiiz: VW Vento 1.8T Puskuri7

Sitten oli jo aika vähä laittaa keula ilmettä kuntoon. Mielessä kävi myös Hella iv look a liket. Tallista tosin löytyi joey modatut vakio valot ja facelift maski ja ihan asiallisen näkönen siitä voisi tulla  Shocked

kitiiz: VW Vento 1.8T Vento2


Vanha laatikko mallia 020 menee varmaan testiin tuon koneen kaveriksi. Kestää minkä kestää. Laatikko onkin nyt projektin alla tallissa. Tasauspyörästön niittien tilalle tulossa pultit. Jos se sitten hetken kestäisi... Kytkin + vauhtipyörä vielä hankkimatta. Vanha kaksoismassa löytyy,mutta enpä taida ruvetta millekkään sen kanssa.

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventoo

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventoo2

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventoo3

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventoo4

Puskuri on tällä hetkellä tämmöisessä vaiheessa eli tarvii vielä jonku verran hitsailla ja hioa ennen ku voi valmiiksi sanoa.

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventoo

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventoo002

kitiiz: VW Vento 1.8T Vento00

kitiiz: VW Vento 1.8T Vento01

Sitten siihen,että miksi tuonne ei oikein bägi vehkeet taho mahtua. No syy löytyy tästä Rolling Eyes Ei oikeen tahdo nuo kompura,säiliö yms. rojut mahtua tuonne. Ehkä siinä tapauksessa,että varapyöräkoteloa saa hyödynnettyä,mutta staticcina olen sunnitellut kuitenkin ajavani tällä. Kotelo toimii tavallaan kontinpohjana tuossa. Elementit uppoaa tuonne sen verran etteivät jää mitenkään koholle tuossa ja laidoille on tarkoitus jotku peitelevyt kehitellä.

kitiiz: VW Vento 1.8T Laatikko2

Myös kaikkea pientä hifistelyä auto on saanut niskaansa ja tulee vielä saamaankin. Esim. tupakansytyttimen tilalla on 2xUSB pistokkeita,jonkin näköistä tablettia kojelautaan on ollut suunnitteilla ja ovet + kontinluukku vaimennettu Dynamat xtremellä. Tuo tabletti homma toimisi kätevästi niin,että yhdistää sen soittimeen bluetoothilla ja laittaa ottamaan autosta virran. Näppärästi onnistuu sitten mm. musiikin suoratoisto.

Seuraavana ostoslistalla kuitenkin AUM ECU ja immo2. Katsoin,että ebaystä melko edukkaasti saattaa saada omakseen. Johtosarja tuohon koneelle löytyykin jo,mutta pitää tuumailla,että saako siitä vielä toimivan. Tuonne sisustan puolelle pitäisi jossain välissä investoida jenkkimallin keskikonsoli (kyynärnoja + mukiteline) ja jos sattuu sopiva löytymään niin myös nahkasisusta.

Vanteisiin en taida vielä panostaa kun jako muuttuu tässä vielä VR6 osien myötä 4x100 > 5x100. Speksit kuitenkin on tiedossa,että jos sattuu esim. projekti kuntoiset pistään silmään niin saatan vakavasti harkita. Siitä kuitenki lähdetään,että kiinantinoja tähän ei tule.
Ensi kesänä peli saattaa muuttua sen verran,että lainataan traileria joltakin ja viedään auto tallille. Kaverin avk BMW saattaa liittyä siellä sitten seuraan eli jonkin näköstä kaveriporukka tallia suunnitteilla kun ei tuo taivas alla tekeminen oikeen nappaa enää.

Tämän näköisenä auto jäi kuitenkin viettämään talvea Very Happy Korin kanssakin vielä olisi töitä edessä mm. ylimaalaus ja kaarille pitäisi näyttää mankelia.  Kesän 2015 hommia on kuitenkin saada tuo käyntiin ja sitten alkaa metsästämään VR6 palikoita alustaan jotta tuon voisi joskus saada liikenteeseen. Koneessakin riittäisi kapasiteettiä pikku piristykseen,mutta ECU + sopiva softa vaan puuttuu.

Siinäpä sitä kerrontaa sitten tulikin. Kommentit/palaute/ideat tietty ihan tervetulleita  Smile

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventotalvi

kitiiz: VW Vento 1.8T Ventotalvi2

kitiiz: VW Vento 1.8T Lumine
Takaisin alkuun Siirry alas
Kitiiz

Kitiiz


Viestien lukumäärä : 7

kitiiz: VW Vento 1.8T Empty
ViestiAihe: Vs: kitiiz: VW Vento 1.8T    kitiiz: VW Vento 1.8T EmptyKe 8 Heinä 2015 - 21:01

Noniin elikkäs projektit on muka edennyt johonkin suuntaan. Pitkä aika viime päivityksestä enkä tiiä seuraileeko näitä sekavia selostuksia joku,mutta jatketaan.

Talvihan sieltä tosiaan tuli eikä oikeen auton rakentelu paikkaa ole,joten viime talvi meni ainakin nopiasti väsätyssä katoksessa. Tuolloin sain idean takapuskurista.

kitiiz: VW Vento 1.8T 15690829123_afe5efd4aa_nkitiiz: VW Vento 1.8T 16122963048_465fb58581_n

kitiiz: VW Vento 1.8T 16796772206_1ef797bdd9_nkitiiz: VW Vento 1.8T 16636540349_8b1ca58989_n

Elikkä siis koukun,hinauslenkin sekä putken kohdat täytetty.

kitiiz: VW Vento 1.8T 16202732183_083a4a41f9_n

Muokattu puskuri tarvitsee myös tilaa joten. Ensin koukun irroitus ja myöhemmin rälläkällä hinauslenkki pois.

kitiiz: VW Vento 1.8T 16635133328_f9df4a58bb_nkitiiz: VW Vento 1.8T 16636579999_fd934a9ab4_n

Tällä hetkellä etu- ja takapuskuri kesken. Käytännössä viimeistelyä vaille kunhan riittää intoa hifistelyyn.

Aikaisemmin mainittu downpipe pääsi myös työn alle. Tuosta tarkoitus jättää käyttöön itse katalysaattori osa ja hitsata kokonaan uusi putkisto 2,5 putkesta yhdellä tai kahdella vaimentimella riippuen kuin kovat äänet lähtee. Tuon putken laippa tarkoitus sovittaa myös uuden padan kanssa yhteensopiviksi.

kitiiz: VW Vento 1.8T 18800951802_f6786c81d2_nkitiiz: VW Vento 1.8T 18805998615_dc2cc22817_n

Uusien coilovereiden kanssa olen potenut myös ongelmaa,että jää auto liian ylös Laughing
Siihen olen hakenut ratkaisua pilkkomalla pohjaanlyöntikumeja sekä poistamalla apujouset.
Sellaista kuitenkin olen suunnitellut,että konttiin on saatava lisää tilaa kompuralle,säiliölle yms. ilmajousitus tavaralle. Muutenkin kun on niin käytännöllinen auto niin ei ylimääräisestä tilasta olisi haittaa.  Rolling Eyes

Tuommoiset osat on nyt jäänyt yli. Kuskin puolen apujousi tuosta kuvasta nyt vain puuttuu.

kitiiz: VW Vento 1.8T 18618726820_b4d611d34d_n

Äänentoisto silti saatava kohdilleen eikä konttiin enää viitsi änkeä hirveästi mitään ylimääräistä.

Vanha kotelo siis hyötykäyttöön  Shocked Jonkinlainen kohtuullisesti toimiva free air asennus olisi tarkoitus tuohon rakentaa.

kitiiz: VW Vento 1.8T 19308213390_f68af7784c_nkitiiz: VW Vento 1.8T 19309595389_aa4756d55d_n

kitiiz: VW Vento 1.8T 19495767455_fe02a9d5c4_nkitiiz: VW Vento 1.8T 19495715235_e461d31cd5_n

kitiiz: VW Vento 1.8T 19489272362_06009f2d8f_nkitiiz: VW Vento 1.8T 19308108570_39c39ca2eb_n

kitiiz: VW Vento 1.8T 18873708984_9015ca9b8f_n

Moottoriin ei ole vielä innostunut perehtymään. Pientä karsimista olen käynyt tekemässä tuolla ja yrittänyt suunnitella semmoista suht siistiä konehuonetta johtojen ja apulaitteidenki puolesta.

kitiiz: VW Vento 1.8T 19309491749_8f67a7b639_n

Tässä taloudesta pitäisi jostain suuntaa löytyä myös yhdet ylimääräiset 17" vanteetkin. Volvosta ovat aikoinaan jääneet ylimääräiseksi. Merkkiä en muista,että oliko Volvon omaa tuotantoa vai jonkun toisen firman. Joka tapauksessa ei aivan perus perhefarmari settiä kuitenkaan. Periaate kuitenkin itselläni ollut,että kunhan omaa silmää miellyttää ja ne sopii. Jako niissä on eri mitä tässä tulee olemaan,mutta syksyllä olisi varmaan mahdollisuus edukkaasti päästä kiinni spacereihin. Pitää käydä nappaamassa kuva jossain välissä kun pääsee käsiksi nuihin. Saa sitten lopulta nähdä miellyttääkö ne omaa silmää ollenkaan Laughing Viime kerrasta vähän aikaa kun ne satuin näkemään. Pienellä laittamisella nekin varmasti ihan kelpoiset olisi. Bilteman sininen ruiskukin tuli laitettua tuossa viime talvena eli pientä maalaus hommaakin voisin koittaa.

Jatketaan kunhan hommat etenee Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
 
kitiiz: VW Vento 1.8T
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
CDLC.CO Forum :: BUILD THREADS :: Builds & Introductions-
Siirry: