test banner 
PääsivuPääsivu  CDLC.COCDLC.CO  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  
 

 Auto ulkomailta

Siirry alas 
+29
nani
Jake
Beris
Rige
Ate
gldr
AH
H-enkka
Arde
zozua
Deri
Mikkzo
Ipe
JTG
Ceisari
OspreY
jusssi
Vellulollero
jusni
J4TOG
miroslaw
ee-2
uniitti
Jeth
_paffa
mato
Ligettah
mlou
Jugitsu-kun
33 posters
Siirry sivulle : 1, 2  Seuraava
KirjoittajaViesti
Jugitsu-kun

Jugitsu-kun

Viestien lukumäärä : 141
Paikkakunta : Masku

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptySu 10 Kesä 2012 - 12:44

Juu, eli olis omasta mielestä hyvä listata eri maiden "nettiautoja".
Et vaikka nyt ei oikeeta tarvetta autolle olis, mut vois ainakin niitä kattella. Very Happy

Tähän tyyliin:

Suomi
   - http://www.nettiauto.com/

Saksa
   - http://www.autoscout24.de/
   - http://www.mobile.de/

Ruotsi
   - http://www.blocket.se/

Japani
   - http://exchange.goo-net.com/
   - http://www.japan-partner.com/

Viro
   - http://www.auto24.ee/main/mainindex.php

Ranska
   - http://www.leboncoin.fr/

Iso-Britannia
   - http://pistonheads.co.uk/sales/index.asp
   - http://www.autotrader.co.uk/
   - http://www.gumtree.com/

Avausviestii voin päivitellä sitten, ku tulee linkkejä, että laitetaan tähän kaikki mitä löytyy.

PS. Mode voi poistaa threadin, jos näkee sen ihan turhanpäiväisenä. Wink


Viimeinen muokkaaja, J.Ä. pvm Ma 18 Marras 2013 - 19:39, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
mlou

mlou

Viestien lukumäärä : 184

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptySu 10 Kesä 2012 - 14:50

Varmasti kaikille tuttuja nuo em. sivustot ja googlea käyttämällä sivutoja löytyy toki lisää, jos jaksaa uhrata edes hetken etsimiseen.

Itse ehkä enneminkin tuosta auton tuonnin byrokratiasta ja tuontiprosessista kohdemaasta Suomeen kaipailisin kokemuksia, tarinaa, vinkkejä ja listaa, mikäli ei ulkoista välikättä halua käyttää tuonnissa.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.hurrdurr.com
Ligettah

Ligettah

Viestien lukumäärä : 363
Paikkakunta : Piikkiö
Muut : KTM


Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptySu 10 Kesä 2012 - 17:34

Ja miksei samaan syssyyn kokemuksia heiltä, jotka ovat auton ostaneet jonkin tuontifirman/-henkilön kautta? Ei siis mitään kaverin kokemuksia vaan omia.
Takaisin alkuun Siirry alas
mato

mato

Viestien lukumäärä : 104
Paikkakunta : Åbo
Muut : 996 + kasa volkkareita


Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyPe 27 Heinä 2012 - 19:34

Joo. Pistetääs vähän informaatiota aiheesta. Itellä kokemusta noin parin-kolmenkymmenen auton ronttaamisesta Suomen kamaralle, osittain maksua vastaan osittain omaksi huviksi. Viimeksi tänään saapui maahan kaksi uutta kulkinetta.

Auton osto saksasta ja sen byrokratia.

- Katso riittävästi sopivia ehdokkaita valmiiksi, koska muualla euroopassa hyvä ja halpa ovat kaksi aivan eri asiaa. Viimeisemmällä reissulla tuli käytyä tarkastelemassa neljää yksilöä ennen sopivan löytämistä.

- Paras tapa liikkua on vuokra-auto. Etäisyydet on pitkiä ja taksit saman hintaisia kuin Suomessa.

- Varaa aikaa. Autoa ei yleensä saa samana päivänä liikkeestä ulos, koska ne myydään ilman kilpiä.

- Auto maksetaan yleensä aina käteisellä. Edes merkkiliikkeessä ei käynyt kortti. Saksassa rahan nostaminen maksaa noin 3-4% nostosummasta, eli kotoa rahaa mukaan. Suomesta ei kuitenkaan saa viedä yli 10000€ käteistä ilman tulli-ilmoitusta, joten rahan jako kaverien taskuun ennen lentokenttää.

-Kaupanteon yhteydessä pitää esittää Passi, ajokortti ja leimalla varustettu todistus osoitteesta(Maistraatista saa)! Turkkilaisten kanssa autokauppoja tehdessä he voivat useasti joustaa viimeisestä, kuten varmaan monesta muustakin Very Happy

-Mikäli auton hinta sisältää arvonlisäveron 19% sen saa pois vain yritysasiakas. Siinä tapauksessa pitää esittää Kaupparekisteriote, sekä kansainvälinen arvonlisävelvollisuustodistus. Ns. export -hinnat koskevat EU:n ulkopuolelle meneviä autoja.

-Autoissa ei ole minkäänlaista takuuta ja kauppaa ei voida purkaa. Varmista ennen ostopäätöstä, että kulkine on toimiva, ja se että se kestää suomeen asti. Berliini-Düsseldrof akselilta tulee kilsoja Ruotsi läpi ajaen 1500 ja Münchenistä tolkuttomasti enemmän.

-Kun kaupat on tehty, paikallisella rekisteriotteella ja kauppakirjalla painellaan ostamaan vakuutus. Vakuutus maksaa satasen verran. Niitä myydään ns. kilpipajoissa, joita on katsastusasemien lähettyvillä.

-Kun autoon on saatu vakuutus, josta on leimattu todistus, mennään autorekisterikeskukseen, jossa auto rekisteröidään vientiin (Maksaa 50€). Vientikelpoisen rekisteriotteen kanssa painellaan takaisin kilpikauppaan, josta saadaan auton kilvet.

-Kilpien kanssa mennään autoliikkeeseen, otetaan auto ja ajetaan kilvet paikallaan takaisin autorekisterikeskukseen, josta tulee henkilökuntaa varmistamaan auton identiteetin, jonka jälkeen saadaan kilpiin leima. Moiseen rekisteröintiin, jonottamiseen, kilpien tekoon, ja noin kymmenen leiman hankintaan menee yleensä 2-4 tuntia.

-Jotkut autokauppiaat tarjoavat rekisteröintiin apua tai voivat jopa tehdä sen puolestasi suolaista korvausta vastaan (50-150€). Virastoissa tai kilpikaupoissa ei sitten englannilla pärjää. Saksassa englannin puhuminen on huomattavasti harvinaisempaa kuin kotosuomessa. Autokaupassa joku myyjä saattaa puhua. Turkkilaisten keskuudessa yleisempää.

- Sikälimikäli aiot ajaa auton Suomeen saakka, on otettava huomioon muutamia käteiskuluja. Puttgarden-Rödby (Saksa-Tanska) lautta maksaa n. 80€ autoa kohden. Maksetaan käteisellä. Kööpenhaminasta Malmööhön menevä silta 45€, myös käteisellä. Tanskassa ja Ruotsissa useat paikat ottavat euroja vastaan, mutta vaihtorahat saa aina paikallisella monopolirahana. Visa/Visa Electron käyvät aika hyvin joka paikassa, mutta käteistä on silti hyvä olla mukana.

-Tukholma on yleisesti ottaen iso tietyömaa, jossa on euroopan pahimmat ruuhkat. Varaa aikaa ainakin pari/kolme tuntia ylimääräistä jos aiot lähteä iltalaivalla. Asiasta voi kysyä vaikka niiltä, jotka olivat kesäkuussa bugrunissa.

-Jos aiot tulla takaisin lautalla Rostockista tai Lübekista, paikalliset alkomahoolitukut menevät kiinni kahdeksalta paikallista aikaa. Hyvä tietää, kun kuitenkin halajat täyttää autosi liian halvalla keskikuralla.

- Suomeen tultaessa ajoneuvon maahantuonti on aloitettava seitsemän päivän kuluessa maahantulosta. Toisaalta ketään ei schengen -alueella tiedä, koska-ketä-ja-mistä joku on tullut.

-Ensin painellaan paikalliseen Tulliin. Tulliin viedään seuraavat lipukkeet: Autoveroilmoitus, Yksilöintilomake sekä käyttöönottoilmoitus. Lisäksi liitteeksi tarvitaan kopiot saksalaisesta rekisteriotteesta, kauppakirjasta sekä ajokortista.

- Käyttöönottoilmoituksen kanssa mennään katsastuskonttorille, josta saadaan tarrakilvet autoon. Ennen tätä autoon pitää ottaa suomalainen vakuutus, joka on suositeltavaa jo saksassa, koska paikallinen export-vakuutus ei kata yhtään mitään.

- Auto pitää rekisteröintikatsastaa ennen verotuspäätöksen päivämäärää (tulee postitse joskus). Auton alkuperäinen rekisteriote pitää olla mukana ja se jää sinne. Muista pyytää kopio. Jos rekisteriote ei ole tarpeeksi yksityiskohtainen, esim variantti tai versiotietojen osalta, pitää olla myös TÜV-todistus autosta, josta kaikki tarvittava selvinnee. Katsurilta voi etukäteen käydä kysymässä rekisteriotteen kanssa, tarvitaanko moista. Vaatimustenmukaisuustodistuksia saa auton viralliselta maahantuojalta tilauksesta. Toimitusaika on yleensä 1-4 viikkoa (viimeksi Opelilla 6viikkoa). Todistus maksaa noin 100-250€

-Jossain vaiheessa postiluukusta kolahtaa verotuspäätös, jonka yhteydessä on maksulappu. Autonveron maksamisen jälkeen menee muutama päivä, jonka jälkeen auto voidaan rekisteröidä suomeen. Tähän tarvitaan rekisteröintikatsastuksesta saadut laput sekä autoveropäätös.

- Koko Suomessa tapahtuva bryrokratia kestää 3 viikkoa - 3 kuukautta.

Jos jäi kysyttävää, kysykää. Ensi postauksessa kerron Viron ja Ruotsin kummallisuudet. Ja jos meininki ei kiinnosta ja silti haluat saksasta auton, niitä voi kiikuttaa sieltä muillekkin alkaen 1000€+kulut Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.arktium.fi
_paffa

_paffa

Viestien lukumäärä : 770
Paikkakunta : Kuopio

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyPe 27 Heinä 2012 - 19:42

Loistava juttu!

Lisää näitä ehdottomasti. bounce
Takaisin alkuun Siirry alas
Jeth

Jeth

Viestien lukumäärä : 756
Paikkakunta : Seinäjoki

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyPe 27 Heinä 2012 - 20:32

Todella hieno postaus Madolta!

Ranskan tarjontaa löytyy www.leboncoin.fr
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.automeca.fi
uniitti

uniitti

Viestien lukumäärä : 397
Muut : fillari

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyPe 27 Heinä 2012 - 20:38

viron puolelta http://www.auto24.ee
Takaisin alkuun Siirry alas
ee-2
Wingman
ee-2

Viestien lukumäärä : 2869
Paikkakunta : Helsinki

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyPe 27 Heinä 2012 - 23:58

mato pisti hyvät setit.

ainoa lisättävä on saksalaisten kilpipajojen ajoittain hieman "erikoiset" aukioloajat. eli voi olla ihan ok laittaa lappu luukulle esim. klo 14. viikonloppuisin palveleva viranomainen on saksassa yleinen kuin kuppa vatikaanissa. eli erilaiset viikonloppureissulla tuonnit on syytä unohtaa...

kaikenkaikkiaan mainittu 1000€ jota mainitsit pyytäväsi palkkiota on varsinkin se summa joka reissuun vähintään tulee varata. tästä syystä ihan halpaa autoa ei kannata hakea muuta kuin seikkailumielessä.

Jos jollain kokemuksia tuonnista tai uittamisesta englannista niin kiinostaisi kuulla...
Takaisin alkuun Siirry alas
http://instagram.com/ee2eetu
miroslawViestien lukumäärä : 29
Paikkakunta : Paimio
Muut : Pv

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 28 Heinä 2012 - 0:36

UK http://pistonheads.co.uk/sales/index.asp

Ja mielellään otetaan vastaan tietoja brittejen koukeroista. Itseä houkuttelee "ohjaus vamma" vero alennus jonka vuoksi olen suunnannut auton haun tuohon suuntaan.

PS:LHD autot jotka ovat myynnissä ovat melko halpoja.
Takaisin alkuun Siirry alas
mato

mato

Viestien lukumäärä : 104
Paikkakunta : Åbo
Muut : 996 + kasa volkkareita


Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 28 Heinä 2012 - 1:22

ee-2 kirjoitti:
mato pisti hyvät setit.

ainoa lisättävä on saksalaisten kilpipajojen ajoittain hieman "erikoiset" aukioloajat. eli voi olla ihan ok laittaa lappu luukulle esim. klo 14. viikonloppuisin palveleva viranomainen on saksassa yleinen kuin kuppa vatikaanissa. eli erilaiset viikonloppureissulla tuonnit on syytä unohtaa...

kaikenkaikkiaan mainittu 1000€ jota mainitsit pyytäväsi palkkiota on varsinkin se summa joka reissuun vähintään tulee varata. tästä syystä ihan halpaa autoa ei kannata hakea muuta kuin seikkailumielessä.

Jos jollain kokemuksia tuonnista tai uittamisesta englannista niin kiinostaisi kuulla...

Joo, Aikataulun osalta homma meni tällä viikolla niin, että maanantaina Düssedorfiin, tiistaina autojen valinta, keskiviikko rekisteröintejä ja klo 15.30 välittömästi ajamaan pohjoiseen päin. Yö Malmössa ja torstai-illaksi paattiin. Tankkausten lisäksi en pitänyt yhtään ylimääräistä taukoa. Keskinopeus koko reissun osalta oli 84km/h. Minkäänlaista löysää aikataulussa ei ollut poislukien alkuperäinen laivalippu oli varattu vasta perjantaille, mutta niiden siirto on suhteellisen helppoa. Jos tulee rengasrikkoa suurempi ongelma, niin vituiksi meni aikataulu tällä versiolla. 100km ennen Lübeckiä seisottiin ruuhkassa puolitoista tuntia. Laivat ei yleensä odota, joten aikaa pitää olla riittävästi. Laskeskelin tuossa kuitteja niin kahden auton osalta (Toyota vm. 2009 & Volkswagen 2000) ja totesin että rahaa meni 1950€ + sapuskat, röökit ja bisset. Muulloin, kuin kesällä huvi on edullisempaa, koska laiva- ja lentoyhtiöt ottavat ylimääräistä hyvää sesonkien aikana, esim Tukholma-Turku 2xauto, 1xhytti 315€ Siljan kirkkaimmalla klubikortilla. Syys- lokakuussa sama huvi maksanee jotakuinkin satasen tai alle.

Kaikki joka on varattu etukäteen, on huomattavasti edullisempaa, kuin paikan päällä ostettu. Pätee hotelleihin, vuokra-autoihin sekä lauttalippuihin.

Jos auton hinta on Suomessa alle 7500€, sen hankintaa Saksasta kannattaa harkita hyvin tarkkaan, ainakin ansaintamielessä. Tietenkin jos auton saatavuus täällä on heikohko, kuten Lupo GTI, Polo 6N2 GTI, Passat W8, New Beetle Turbo S, jne, asia on tietenkin toinen.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.arktium.fi
J4TOG

J4TOG

Viestien lukumäärä : 3165
Paikkakunta : Paimio

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 28 Heinä 2012 - 13:31

Pikasesti heitettynä : auton haku ruotsista = En suosittele tai joo mut varaa viikonpäästä uus matka

Koska siellä on nykypäivänä muuttunut tuo auton myynti ulkomaalaiselle.. Siis ruotsissa pitää täyttää paikallisen "aken" kanssa lappu, että myy ulkomaalaiselle ja siinä menee n. viikko aikaa sen käsittelyssä ja ruotsin kilvet jäävät ruotsiin (kaiketi).

Eli aikapaljon vmäisempää kun esim 7v sitten kun tarvitsi vain tehdä paperit ruotsissa ja ajaa suomeen ja tullissa noku setit..

Pakko kirjoittaa, koska ainakin itselleni tämä tuli totaali yllätyksenä ollessani autoa etsimässä viimeisenä iltana ja laiva lähtee seuraavana aamuna.

Kertokoot paremmin joka tästä oikeasti tietää.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.j4tog.kuvat.fi/kuvat/
mato

mato

Viestien lukumäärä : 104
Paikkakunta : Åbo
Muut : 996 + kasa volkkareita


Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 28 Heinä 2012 - 14:17

Ruotsin päässä homma on tosiaan muuttunut viimeisten vuosien aikana aika paljon. Ruotsista tuonnin mielekkyys on ensinnäkin laskenut kruunun kurssin nousun myötä. Esim. vuonna 2008 eurolla sai lähemmäs 12 kruunua kun tällä viikolla eurolla sai ~8.3 kruunua.

Itse ruotsiin meno ja paluu on helppoa ja nopeaa, mutta ruotsalaisten suhtautuminen ulkomaille myyntiin on muuttunut aika negatiiviseksi ja monessa myynti-ilmoituksessa lukeekin, ettei autoa myydä ruotsin ulkopuolelle. Syy moiseen on oikeastaan siinä, että kun ruotsalainen myy auton, antaa hän ostajalle rekisteriotteen ykkös- ja kakkososat. Auto poistuu myyjän nimeltä kun uusi omistaja rekisteröi auton itselleen. Ulkomaille vietäessä auton myyjälle jäävät vakuutukset ja verot juoksemaan, eikä suomen TraFi välttämättä informoi Vägverketiä siitä että auto on tullut suomeen, vaikka pitäisi. Muutaman kerran olen saanut ruotsista kiukkuisen puhelun kun on tipahdellut myyjälle vakuutuslaskuja eikä hän saa niitä katkaistua millään kun auto ei poistu rekisteristä.

Oikea virallinen tapa olisi rekisteröidä auto vientiin ja poistaa ruotsin kilvistä ennen maastavientiä, joka vie sen viikon verran, ja ajaa lautalle ruotsalaisilla transitokilvillä. Sama pätee suomeenkin, jos täältä myy auton ulkomaille. Helpoimmaksi tavaksi olen kokenut auton rekisteröinnin ruotsissa asuvan tutun nimiin, jolloin kaupalle ei ole mitään esteitä koska auto poistuu myyjän nimiltä heti.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.arktium.fi
jusniViestien lukumäärä : 2368
Paikkakunta : Seinäjoki

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 2 Helmi 2013 - 13:26

Mites toi virosta haku lyhykäisyydessään? Onko muita kuluja kuin lautat ja suomen päässä tulli säädöt?
Takaisin alkuun Siirry alas
mato

mato

Viestien lukumäärä : 104
Paikkakunta : Åbo
Muut : 996 + kasa volkkareita


Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 2 Helmi 2013 - 15:38

Virosta auton haku on suhteellisen kivutonta. Oon tuonu sieltä nyt kymmenkunta autoa ja melkein joka kerta reissut ovat luokkaa aamulaivalla sinne ja illalla takaisin. Projekti on siinä mielessä mukava, koska jos mieleistä autoa ei löydy, köyhtyy vain lauttamatkojen verran.

Virossa on tasan kahdenlaisia autokauppoja. On ns. merkkiliikkeitä, joista ostaminen on yhtä luotettavaa kuin paikallisesta merkkiliikestäkin ja sitten on niitä vaihtoautohäkkejä. Merkkiliikkeissä autot ovat useasti tarkistettuja ja niihin myönnetään useasti takuu. Minkäänlaista kuluttajansuojaa autokaupoissa ei virossa ole, joten on täysin ostajan vastuulla, jos autosta löytyy ylläreitä. Häkkikaupat ovat vastaavia kuin saksassa turkkilaisten pitämät ainoalla erotuksella, että niitä pitävät paikalliset turkkilaiset, eli venäläiset.

Autot joita virossa myydään ovat useasti tuotu maahan käytettynä joko saksasta, belgiasta tai hollannista tai sitten italiasta saksan kautta. Autoja myydään rekisteröimättä, eikä ole tavatonta, että auto on edelleen esimerkiksi belgian rekisterissä. Näissä tapauksissa pitää ostajan varmistaa, että myyjä antaa katkeamattoman luovutusketjun alkuperäisestä, rekisteriin merkitystä omistajasta asti. Paras vaihtoehto on ostaa viron kilvissä oleva auto, mielellään vielä uutena viroon myyty, jolloin papereita on mahdollisimman vähän.

Virolainen rekisteriote on yksiosainen, vihreä pieni lappu, johon on merkitty auton perustiedot sekä omistaja ( omanik). Rekisteriote ei pidä sisällään versio tai varianttitietoja, joten suomeen rekisteröitäessä autoon tarvitaan lähes poikkeuksetta vaatimustenmukaisuustodistus maahantuojalta.

Kauppojen synnyttyä omistaja on vapaa lähtemään auton kanssa välittömästi matkaan. Jos autossa on viron kilvet, siinä on myös jonkinlainen liikennevakuutus voimassa, joka on sidottu kilpiin. Helpointa on, jos ostaa yksityiseltä valmiiksi kilvitetyn auton, jolloin muuta ei tarvitse ennen suomen tullia tehdä. Jos auto on ilman kilpiä tai myyjä (useasti liikkeestä ostettaessa) haluaa pitää viron kilvet vakuutuksen ennenaikaista katkaisua varten, pitää autoon hankkia maastavientikilvet väliaikaisen vakuutuksen kera ( Transito). Näitä kilpiä saa ARK:n konttorilta (paikallinen katsastuskonttori) hintaan n. 117€. Mukaan tarvitaan kauppakirjat ja auton rekisteriotteet. Ark:n toimipisteissä ei sitten puhuta mitään muuta kieltä kuin viroa, joten tulkki on hyvä olla mukana. Samainen toimisto on jäänne neuvostoajoilta joten jonottamiseen ja eri luukuilla käyntiin pitää varata kahdesta kolmeen tuntia aikaa. Transitokilpien kanssa voi sitten lähteä satamaan, täyttää auto semihalvalla keskioluella ja huristaa laivaan.

Suomen päässä pitää hoitaa normaalit tullimuodollisuudet samoin, kuin saksasta tuodun autonkin kanssa. Autojen hintataso virossa on hieman korkeampi, kuin saksassa, mutta matkustamisen edullisuus kompensoi tätä puolta aika hyvin. Toisaaltas viro on maana pieni, joten valikoima on aika suppea mutta yhden päivän aikana auton ehtii hyvin hakea myös narvasta tai tartosta jos tallinnan valikoima ei miellytä.

Varmaan puolet jäi kertomatta, mutta kysymyksiä saa esittää.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.arktium.fi
jusniViestien lukumäärä : 2368
Paikkakunta : Seinäjoki

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 2 Helmi 2013 - 15:59

Kiitos jälleen hyvästä vastauksesta. Mietinnässä tosiaan alle parin tonnin auton haku, ja kyseiset autot on virossa vielä reilun tonnin edullisempia kuin suomessa, joten ehkä tuota vois jopa harkita. Plussana tietty että kesän juomapuoli olis myös reissun jälkeen kunnossa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vellulollero

Vellulollero

Viestien lukumäärä : 880
Paikkakunta : Kuopio

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyLa 2 Helmi 2013 - 16:09

Tuolla aika kattava valikoima japseista.
http://www.japan-partner.com/
Takaisin alkuun Siirry alas
jusssi

jusssi

Viestien lukumäärä : 516
Paikkakunta : helsinki

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 7 Helmi 2013 - 21:32

ee-2 kirjoitti:
Jos jollain kokemuksia tuonnista tai uittamisesta englannista niin kiinostaisi kuulla...

Täällä on jotai tohon liittyvää:

http://www.miata.fi/forum/index.php?topic=2257.0
Takaisin alkuun Siirry alas
mato

mato

Viestien lukumäärä : 104
Paikkakunta : Åbo
Muut : 996 + kasa volkkareita


Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 14 Maalis 2013 - 0:09

Perjantaina viroon ja kesäkuussa on tarkoitus lähteä tutustumaan Englannin tarjontaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.arktium.fi
jusniViestien lukumäärä : 2368
Paikkakunta : Seinäjoki

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTi 15 Loka 2013 - 14:52

Japanista tuotujen yksilöiden hyödyt, haitat, riskit jne?
Takaisin alkuun Siirry alas
OspreY

OspreY

Viestien lukumäärä : 410

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTi 15 Loka 2013 - 15:49

jusni kirjoitti:
Japanista tuotujen yksilöiden hyödyt, haitat, riskit jne?
Kultakimpaleita englannista tuotuihin verrattuna. Haittaa vois melkee olla kustannukset tänne ja ne halvat on siellä syystä halpoja, yleensä mällivehkeitä, mitä vähän pakkelilla oiottu ja myyty ulos.
Takaisin alkuun Siirry alas
CeisariViestien lukumäärä : 840
Paikkakunta : Jyväskylä

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 12:42

Onko kukaan huomannut sellasta, että autontuonti firma yrittäisi kaapasta itselleen autovero osuudesta voittoa?

Olen tullin sivuilta kaivellut tietoa, että verot ovat olleet 5000-6000€ Luokkaa kyseisissäa autoissa jota itse olen hommaamassa ja näillä veropäätöksen jo saanneilla autoilla on ollut kilometrejä 55-75tkm välillä.

Tämä kyseinen yksilö on 90tkm ajettu, josta itse olen kauppaa käynnyt ja tuontifirman henkilö yrittää, että maksaisin siitä veroja 7800€. En toki tiedä onko veropäätöksen saanneissa autoissa nahkasisusta sekä navisoitin, mutta tuoko sellaset lisävarusteet yhtäkkiä pari tonnia lisähintaa ja kun vielä tällä haikailemallani autolla on ajettu enemmän kun mitä veropäätöksen saanneilla, joissa vero on ollut alle 6000€

Monen monta kertaa on pitänyt kysyä, että on saannut jotai hintaerittelyä. 2500€ tuontifirma sanoi olevan summa jolla se tuo auton, hoitaa sen kilpien välii ja siinä on myös heidän palkkio. Mutta yrittääkö ne vielä vetästä asiakasta nenästä ja tehdä lisävoittoo ottamalla siivun vero osuudesta itselleen?
Saako autonostaja eli tässä tapauksessa minä, nähdä edes papereita, jossa lopullinen veron määrä näkyy ja joissa on eriteltynä aivan kaikki mistä auton hinta koostuu vaikka tuontifirma hoitaisi auton kilpien väliin?
Takaisin alkuun Siirry alas
JTG

JTG

Viestien lukumäärä : 1379
Paikkakunta : Raisio

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 13:24

Kyllä veropäätös pitäisi mun mielestä tossa tapauksessa olla ihan julkista tietoa ja itekkin haluaisin sen ehdottomasti nähdä. Ne päätökset vedetään niin hatusta, että useammassa tapauksessa kaverit on tehneet valituksia kun, jättäneet valittamatta.
Takaisin alkuun Siirry alas
CeisariViestien lukumäärä : 840
Paikkakunta : Jyväskylä

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 13:39

Sillä tuota vähän kyselin kun sellanen tuntuma itellä, että kyseinen heppu yrittää vähä vedättää ja napata sieltä välistä myös itselleen lisää rahaa kun kuitenkin näyttää olevan parikin tonnia eroo sen veroarviossa tullin sivuihin kun vertaa.
En tosin itekkään ostaisi autoa ennen kun olen nähnyt kaikki maksut eriteltynä mustaa valkosella.
Takaisin alkuun Siirry alas
Ipe

Ipe

Viestien lukumäärä : 1599
Paikkakunta : Jyväskylä

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 13:55

Hoida ite se kilpiin jos jännittää.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://ipe.1g.fi/kuvat/
CeisariViestien lukumäärä : 840
Paikkakunta : Jyväskylä

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 14:01

Eipä se mua jännitä vaan pikemmin haluan selkeän listan mustaa paperilla mihin on mennyt minkäkin verran rahaa.
Eli mistä koko auton hinta koostuu.
Esitin kyllä myös vaihtoehdon, että hoidan auton itse kilpiin mutta eipä ole vuorokauteen kuulunut vastausta mailiin eikä puhelimeen vastata.. Nooh ootellaan.. Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
Ipe

Ipe

Viestien lukumäärä : 1599
Paikkakunta : Jyväskylä

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 14:04

Onko se joku paikallinen kioski?

Monet noista autotuontifirmoista on ihan yhden miehen orkestereita, ja jos se yksi mies istuu Finnlinesin kyydissä Rostockista Helsinkiin, niin vuorokausi menee jo siinä ilman et pääsee linjoille.


Viimeinen muokkaaja, Ipe pvm To 31 Loka 2013 - 14:06, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
http://ipe.1g.fi/kuvat/
CeisariViestien lukumäärä : 840
Paikkakunta : Jyväskylä

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 14:05

Ei ole..
Takaisin alkuun Siirry alas
MikkzoViestien lukumäärä : 9
Paikkakunta : Vantaa

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyTo 31 Loka 2013 - 19:36

Sattuisiko kellään olemaan mitään kokemusta semmosesta puljusta Saksasta joka kantaa nimeä Kahraman Autohandel Question 
Liike sijaitsee Osnabrückissa, joten se olisi sopivasti kotimatkan varrella ja yksi hyvä ehdokas bongattukkin ko. liikkeestä Twisted Evil 

Kyseessä olisi vieläpä ensimmäinen tuontiauto, joten jännitystä lisää sekin Laughing

edit: no eipä tullut autoa mukaan kun olikin vähän huono kuntoisempi, kuin mitä kuvista ja kilometreistä oisi voinut kuvitella Crying or Very sad noh tiistaina takaisin saksanmaalle kokeilemaan onneaan uudempaan kertaan:P
Takaisin alkuun Siirry alas
MikkzoViestien lukumäärä : 9
Paikkakunta : Vantaa

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptyKe 6 Marras 2013 - 12:29

Nyt on sitten auto maksettu affraid Todella helppoa on ollut kaikki tekeminen tähän mennessä! Kirjoittelen tätä nyt Toyota/Lexus liikkeessä Düsseldorfissa kahvia hörppien, kun samaan aikaan liikkeen juoksupoika on siirtokilpiä hoitamassa.

Maksu hoituu helpoiten käteisellä, josta myyjä kertoi ennen Saksaan lähtöä. Toki voi hoitaa myös tilisiirrolla, mutta auton saa vasta kun rahat näkyvät liikkeen tilillä, johon menee helposti parikin päivää.

Merkkiliikkeestä pitäisi saada luotettavampi auto alle, kuin aikaisemmasta liikkeestä mistä tietoja kyselinkin Wink Kalliimmaksi tämä kyllä tuli, mutta ei pitäisi olla tarvetta auton korjaamiselle ihan samantien... 🐰
Takaisin alkuun Siirry alas
uniitti

uniitti

Viestien lukumäärä : 397
Muut : fillari

Auto ulkomailta Empty
ViestiAihe: Vs: Auto ulkomailta   Auto ulkomailta EmptySu 17 Marras 2013 - 15:42

Brittien puolelta myöskin on lisää tarjontaa muutamalla sivustolla, jos sieltä kiinnostaa autoa hakea. Perus britin nettiautojahan nuo toki on.

http://www.autotrader.co.uk/
http://www.gumtree.com/
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Auto ulkomailta
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 2Siirry sivulle : 1, 2  Seuraava

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
CDLC.CO Forum :: GENERAL DISCUSSION :: General Discussion-
Siirry: